dåligt skoval?

Ja, det skulle man lugnt kunna säga, tygskor i det här slaskvädret var ett väldigt dåligt skoval! Snön/snöslasket/vattnet gick rakt igenom det alltför tunna tyget och jag blev alldeles blöt om fötterna, plus att mina vita skor inte längre är lika vita (även om dom iof redan var skitiga, men dom är inte mer vita nu om vi säger så...) Så det man skulle kunna säga är att jag nog borde tänka efter mer när det gäller skovalet, speciellt i sånna här "väder-övergångsperioder".. Men man lär så länge man lever, brukar man väl säga! hehe

Dagen i övrigt har bestått av full skoldag (ovanligt, med tanke på att vi bara haft en lektion tidigare i veckan), med hockeygym imorse, natur, matte, engelska (muntlig redovisning som gick riktigt bra!) plus bad - klädsim. Jobbigt, men inte överdrivet jobbigt, så det kändes bra! Efter det for jag och Karin ut till Kempis och körde hopp, bena ville ba vika sig efteråt, men det behövs! Sen har jag inte gjort så mycket mer, hade tänkt att plugga lite, försöka göra lite religion eftersom vi missat flera lektioner, men har typ inte skrivit något alls. Meeen, det är lungt, det ordnar sig! Frida var också på besök, och vi pratade och så, så det kanske var en orsak till att det inte blev så mkt pluggande.. hehe

Annars så har vi också fått påsklov, vilket känns helt uuuunderbart! Har ingen lektion imorrn, eller svenska har vi, men novellen är ju klar så den är ovärd att gå på, så istället blir det träning på morgonen, sen lite plugg, sen golf. Mamma, pappa och mormor kommer ner senare, för på fredag bilar vi iväg ner till Karlstad! Ska hälsa på släkten där och bl.a se Moa i musikalen Annie, ska bli otroligt skoj! :)

Får dock inte glömma den viktigaste nyheten av dom alla - SKELLEFTEÅ AIK ÄR I SEMI!!!! GRYYYYYMT! Hann bli riktigt nervös framför tvn igår, men dom höll ihop och kickade ut Färjestad ur slutspelet! Wiiihooow! :D

Det var nog allt, tjiing!

au revoir

åsele vintermarknad

oj vad tiden går fort när man har roligt! vipps så var helgen slut, och således också detta års vintermarknad.

kort sammanfattning av helgen;
for hem till åsele mitt på dan i torsdags, kom hem och tog de bara lugnt. 
började fredagen med ett spinningpass, sen blev det lite plugg åsså sen marknan :) även om det knappt är något, så är det ju iaf lite mer folk ute och så, så det är alltid kul :) sen på kvällen for vi ut och kollade läget på samhälle, men det var mest bara yngre folk ute, så vi for hem ganska snabbt igen, man kände sig typ för gammal!
lördagen började med åsele nappet där jag var kontrollant, riktigt jävla kallt vare! dock så överlevde vi ju även denna gång.. sen blev det att kolla på prisutdelningen och så, therese va ju nappvärdinna :) sen på kvällen for vi ut, och efter lite krångel om vars vi skulle vara, så hamnade vi tillslut hos jenny. det blev riktigt trevlig kväll, som bland annat innehöll lite nya erfarenheter.. hehe  for hem vid halv 3, eftersom det visade sig att det var just i natt som vi skulle ställa fram klockan, dålig tajming kan ja tycka, och då var ju klockan helt plötsligt halv 4... hrrmm.. 
idag har det inte hänt så mycket, for upp på marknan en stund, såg bl.a. Zillah&Totte, riktigt bra måste jag säga! sen blev det lite chill hos therese, mat och sen bussen tillbaka hit till övik. nu väntar 4 dagars skola, sen äre påsklov, grymt!

au revoir

slappis måndag

måndag, ny vecka.
skolan idag var riktigt ovärd, psykologi först med betygsprat eftersom kursen är slut, nöjd. sen låång lunch, sen ledarskap där vi typ inte gjorde nånting överhuvudtaget, sen behövde vi inte gå på svenskan för att vi ändå bara skriver novellen där, så då for ja hem och skrev istället :)
sen ikväll blev det träning med jun, gick sådär, kände mig lite sliten efter helgen..

förresten, glömde skriva det igår, damerna tog hem bronset efter en grym vändning i andra perioden mot linköping, king brudar! :)

nej, nu blir det sängen!

au revoir

helgen

har haft en riktig kanonhelg!
igår morse åkte vi som sagt upp till clemensnäs för distriktsturnering. började med match mot västerbotten, vilken slutade med torsk 1-0, sen vinst mot jämtland/härjedalen och medelpad med 7-0 respektive 2-0, skönt! dagens match mot norrbotten slutade med 2-0 vinst, vilket innebar att vi slutade på samma poäng som västerbotten, men då gick dom efter inbördes möten, vilket innebar att västerbotten tog hem segern. lite surt ändå, hade dom gått på målskillnad hade vi vunnit, men vi är nöjda ändå! :) fick också ett litet pris för att jag var en av dom bästa backarna, så det var också riktigt kul :) en kanon avslutning på säsongen helt enkelt måste jag säga! verkligen ett kanongäng, kanonbrudar hela bunten! :)

imorrn äre back to school igen, men nu är det bara en och enhalv vecka kvar, sen påsklov, vilket ska bli underbart skönt!

allt är som bra idag, känner mig så himla glad bara! :) hoppas det sitter i!

au revoir

friday

fredag, i löwe it!
dagen har spenderats på skolan och avslutades med en säker seger över carlén i badminton - viktigt! (hur det gått tidigare behöver inte nämnas..) är dock alldeles slut i min högra underarm, är nog inte riktigt gjord för att spela badminton.. haha
sen tog ja det lungt, packade och så inför helgen, sen var jag och bagge och åt på joker :) sen blev det träning inför helgen och sen kom jag hem för typ en timme sen :)
förresten kanske jag ska berätta vad som händer ihelgen, det är nämligen distriktsturnering uppe i clemensnäs och vi spelar då för ångermanland. vi ska spela 4 matcher på två dagar, mot medelpad, jämtland/härjedalen, västerbotten och norrbotten. ska bli riktigt kul att få avsluta säsongen med flera matcher och mys med brudarna! :) det är bara fullt ös som gäller!
ska dock upp tidigt och iväg före sju, så det blir till att pallra sig i säng nu känner jag..

ha en trevlig helg!

au revoir

hojj

oj, här har det varit stiltje ett tag ser jag.
en snabb resume av vad som hänt sen sist; jag tillbringade ju nästan hela helgen hemma i åsele, mestadels med bästatherese, hade hur mysigt som helst! 
i fredags vann damerna borta mot AIK, i söndags blev det förlust mot samma AIK, för att sen i måndags bli vinst igen och så var semifinalplatsen fixad, grymt! blir brynäs i semi på lördag, hoppas och tror verkligen att det blir en final i år och sen kan ju allt hända! 
i måndags hände också mindre roliga saker, som dock gick bra, men ändå skrämde mig rejält.. tur det finns rutinerade människor i ens närhet som ställer upp och hjälper till när man själv står som handfallen..
tisdag och onsdag var man tillbaka på skolan igen, inte efterlängtat direkt, men det är ju lov snart igen, så man härdar.
idag har vi varit lediga, operation dagsverket för insamling till haiti. har egentligen inte gjort så mycket, pallrade mig upp klockan 7 för att fara ner på arenan och träna med jocke. ändå en bra start på dagen, även om det var sjukt jobbigt att kliva upp. sen har jag handlat, skrivit på min svenskanovell och varit nere på skolan och tränat lite golf. var ett tag sen och det kändes, ringrostig var ordet! 

det har snöat typ hela dagen, jobbigt skulle jag vilja säga. onödigt också för den delen. jag brukar vanligtvis inte direkt längta efter sommaren, jag älskar ju vintern, men nu längtar jag efter sommaren. jag längtar efter sol och efter värme och jag vill ha det nu, helst. 

nej, nu måste jag dra mig iväg. ska ut till kempis och spela sista seriematchen för iår med juniorerna, mot löven. höörs!

au revoir   

åsele

befinner mig just nu hemma i åsele, skönt! åkte hem med pappa igårkväll efter dammatchen, som för övrigt slutade med förlust 3-4 mot brynäs.

hälften av sportlovet har redan gått, och vädret har nu rusat iväg och blivit någon sorts förtidigapriltövädergrejs, termometern har legat på ett par plusgrader nu dom senaste dagarna och det töar för fullt, jag förstår inte riktigt vad som händer.
dagen har hittills bestått av ett snabbbesök hos farmor och farfar och sedan hängt med therese. vi gick en prommis runt åsele, då det förövrigt började ösregna (:O) och pratade om typ allt och sen har vi bara tagit det lugnt och kollat tv och så :) ikväll ska jag följa med mamma på spinning, kommer bli jobbigt, speciellt eftersom jag har ganska bra träningsvärk i rumpan efter gårdagens gympass, men det kommer nog gå bra, blir skönt efteråt om inte annat! efter det blir det nog bara mys hemma skulle jag tro.. :)

tror det börjar vankas mat nu, höörs!

au revoir

helgen

helgen spenderades uppe i norrbotten, 2 matcher.
första matchen, mot munksund på lördan, slutade med en svidande torsk, 3-2. det, efter att domaren dömt bort 2 mål från våran sida, dom sista 3 minuterna ungefär. kom inte alltför många fina ord ur munnen på de flesta av våra spelare, där jag nog var bland de värsta.. men vad ska man göra? förbannad är en väldig underdrift på vad man var...
lördagskvällen var jättemysig, tillbringades på hotell i luleå, och vi var även och såg modo-matchen på storbildsteve på en pub, vinst - viktigt!!
söndagen innebar match mot luleå i coop arena, vilken vi vann med 8-0, ett mål och två ass från min sida, helt okej.
sen blev det buss hem, efter käk på max.
idag vaknade jag strax före 10, fastän jag inte hade tänkt kliva upp före 11, hmm, var första gången på väääldigt länge som jag vaknat före klockan och inte kunnat somna om..
sen tog jag och karin en prommis ner till stan och kollade runt lite. köpte ett linne på gina och ett par skor på H&M :) sen kom pappa och hämtade oss och sen har vi bara tagit det lugnt :) ute är det riktigt töväder och det blåser som tusan! höll nästan på att blåsa bort där nere på stan ett tag!

nu ska vi iväg och käka på matkompaniet, sen blir det arenan, modo-skellefteå! håller ju egentligen på skellefteå före modo, men ikväll är det viktigare att modo vinner, så jag byter sida för en kväll.. ;P haha

au revoir

hallå fredag, hallå lov!

så har det efterlängtade sportlovet äntligen infunnit sig, underbart! vädret är också riktigt najjs, solen har skinit hela dagen!
skoldagen idag gick fort, engelskaprovet gick bra, hoppas jag, men det var inte alltför svårt iaf. sen blev det träning, som gick riktigt bra, bra tempo och bra go!
ikväll lär det inte hända allt för mycket, kommer bli tidig kväll iaf, eftersom klockan står på 04.00 imorrn bitti... puh, bra start på lovet? nä men, seriefinal i div 1 imorrn mot munksund, alltså resa till piteå, och därav den tidiga uppstigningen. helgen kommer att tillbringas uppe i norrbotten, match imorrn mot munksund som sagt, och sen står luleå för motståndet på söndag!

nej, tror jag måste gå och fixa klart matsäcken för resan, sen blir det nog tvn resten av kvällen!

ibland vet jag bara inte vad jag ska göra, några få ord kan göra så mycket. helt plötsligt försvann den där känslan av att allt var bra, sen kom känslan tillbaka, allt flänger så mycket fram och tillbaka, det är jobbigt. jag tror jag bara ska försöka fokusera på allt bra och låta resten rinna av mig, orkar inte bry mig.

hur högt ska jag skrika, varje gång jag vill bli hörd?

au revoir


underbar dag!

En sån här dag, så går det inte annat än att gilla livet!
Började som vanligt 10 över 8 imorse, hade ledarskap och sen svenska, psykologin efter lunch behövde de som var färdiga med uppgiften inte gå på, så vipps, så hade vi slutat! Drog ner på arenan för ett fyspass med JockeB och var sen hemma 20 över 1, skönt!
Solen skiner ute och snön gnistrar, vackert är det! Träningen ikväll är inställd, så istället blir det att fara a-lagsmatchen mot Linköping, bara att hålla tummarna för vinst!
Imorgon är det fredag igen och efter det väntar en veckas underbart lov! Hoppas bara vädret är fint och att man kan få vara ute en del.

Nej, tror jag ska försöka göra någon nytta, har redan pluggat för engelska provet imorgon (literary history), så jag tror att jag ska försöka skriva färdigt teoriuppgiften på idrotten och kanske få ner några rader på svenska novellen också, får se!

au revoir

högland

Idag har vi haft friluftsdag för 7orna och 8orna på Höglandsskolan. Vädret var riktigt okej, det snöade inte och temperaturen var lagom, men solen hade gärna fått kämpa sig igenom molnen lite bättre.
Vi var ute hela dagen iaf, min grupp höll i skidskytte (orkar inte förklara hur det gick till), kanske inte blev lika lyckat som vi hade planerat, men roligt hade vi iaf :) låg dock ett par gånger för mycket i snön, mina försök att brotta ner John var inte så lyckade... haha. blev också riktigt svettig av allt pulsande i snön, galet mycket snö det är nu alltså! Vissa var ju dock inte lika smarta när de valde kläder, jeans och lågskor? haha, dumt robin!

nej, tror jag ska börja krypa i säng, läsa några sidor i boken och sen sova, är helt slut!

natti,

au revoir

helgen

Va hemma i åsele ihelgen, för första gången sen jullovet, det vill säga 2 månader sen! Galet skönt kan jag lova!
tiden spenderades med att åka skoter (fick även provköra för första gången i mitt liv! jag vet, jag är en väldigt udda åselebo...), se hockey, vara med vännerna och vara ute och träffa annat roligt folk som man inte träffat på allt för länge. En väldigt lyckad kanon helg helt enkelt!

Nu har två av den här veckans skoldagar också passerat och nästa vecka är det lov, uunderbart! Dock verkar det inte så troligt att man får fara hem något...:(

Ikväll väntar match med juniorerna, sundsvall i arenan, usch det kommer bli svettigt..

måste väl lägga till att curlingdamerna tog OS-guld (igen!) och johan olsson knep ännu ett brons. Nu är OS över, och ack va fort det gick, kommer bli tomt nu ett tag framöver.. Kanada tog också OS-guldet i hockey, efter en riktig rysare mot USA, spännande var ordet!

Oj, nu går bussen om 3 minuter, hörs!

au revoir


RSS 2.0