come on baby, turn the lights off

En stressig dag är fulländad. Egentligen borde den inte blivit så stressig som den blev, men på något vis blev den det ändå.
Började med tester imorse, rörlighet, stående längd, chins, bänk, frivändning och benböj blev det. Helt okej nöjd ändå! Vi skulle gjort beep också, men hann inte, så vi kör det nästa vecka istället. Jag vet att det bara är att skjuta på det oundvikliga, men det var skönt ändå. Efter det fick vi i sista sekunden veta att vi hade svenska, så det blev stress dit, gick från den lektionen lite tidigt för att hinna till körlektion, så det blev stress dit, körde - vilket gick ganska bra!, sen blev det lunch, hade bara typ 20min på oss, så det blev lite halvstress där, sen geografi där vi skulle göra en karta av skolgården, där vi skulle mäta en massa ute och så, och eftersom Ellen hade bråttom och det började regna så blev det stress där också. Dock var det sista lektionen så det var skönt. Sen gick jag och Karin och körde cykelintervaller.
Under dagens gång fick vi reda på att vi skulle få en ny roomie, och att hon skulle komma ikväll. Lite sistaminuten, men vad ska man göra liksom? Gilla läget. Så det blev rycket hem, duscha, cykla ner på coop sen försöka plocka ihop grejer i garderober, toaskåpen, skafferi, kylskåp, frys, ja alla ställen som hon ska ha tillgång till som vi liksom utnyttjat nu när vi varit ensamma. Samtidigt så körde vi ett par maskiner tvätt och åt middag. Efter middagen blev det lite plugg, eller bara ett brev som vi skulle skriva till Gunilla på engelskan, plus lite glosor vi fick av hon också. (hon kör hårt direkt!) Sen blev det fångarna på fortet och sen dess har jag suttit här.

Puh, det var nästan lika jobbigt att skriva om dagen som att uppleva den. Som ni ser så har det varit fullt upp hela dagen, men det har varit roligt också, tiden går fort!

Nu väntar sängen på mig, hockeygym first thing tomorrow!

söndag

Så var söndagen förbi också.
Klev upp typ 10, käkade frukost och åkte iväg på träning. Efter träningen städade vi omklädningsrummet, tog bort alla grejer som har legat överallt och så, nu ser det riktigt bra ut måste jag säga! =)
Efter det blev det hem, käka en sen lunch, coop och sen har jag bara chillat. Gick och mötte Karin när hon kom från bussen, annars så har jag suttit vid datorn, läst teori, sett lite tv och sådär. Helt enkelt laddat upp för ännu en skol- och träningsvecka!
I veckan väntar för övrigt också tester, puuh är inte taggad direkt, men det får väl gå som det går!

Dagens klantigaste var förövrigt jag när jag stod och skar ananas innan. Jag slant med kniven rakt i pekfingret, blödde jättemycket gjorde det. Dessutom gjorde det rätt ont också, jag skrek typ rakt ut, men det var nog mest för att jag blev chockad. haha

Gårdagen var för övrigt en väldigt bra dag, tack Elin och Julia, och EMD såklart!! ;) var ju som sagt och kikade på dom igårkväll också, dom hade lite längre framträdande och sen blev det autografskrivning och sådär, småsnackade lite med dom, GALET va snygg dom är, speciellt Erik<3 MUMS! tihi :)



Med dessa trevliga bilder säger jag därmed godnatt och på återseende :)
 

sometimes i wish i could just disappear

Sitter hos Elin och Julia och tar det lugnt just nu. Dagen hittills har bestått av stan en sväng, såg EMD (jävlar va snygga dom är!!!), tittade runt lite grann och mötte sen upp Elin när hon tränat klart. Hade själv också tänkt träna idag, men jag vaknade med värsta huvudvärken så jag vilade istället.
Annars idag blir det nog mest bara chill, vi ska laga något gott till middag tänkte vi och sen ska vi ner och titta på EMD, igen ;), och ikväll blir det nog en film skulle jag tro, bara mys :)

Gårdagen var en riktig skitdag, mestadels, orkar inte säga mer än så.. förutom att ibland kan ju vissa bara ta sig i röven och dra nån stans...

Nej, nu ska jag ta och va social med mina vänner här, ha en trevlig lördag =)

torsdag

Det blev inte sån stressig dag som jag trodde det skulle bli. Eftersom vi jobbade så mycket med kick-offen hela dagen, fick vi sluta tidigare, redan strax före 2, så då cyklade vi upp på valla, efter att ha hämtat hem pannkakor från joker, tog det lugnt en stund och sen käkade vi. Måste bara säga, att trots att körkortsteorin är intressant, så kan den där boken vara ett riktigt sömnpiller när man är trött. Satt vid köksbordet och läste, men efter ett tag så kände jag hur jag var tvungen att läsa om samma mening om och om igen för att det skulle gå in och tillslut så somnade jag med boken som kudde och sov i 20 min tills Karin väckte mig och sa att det var dags att käka. Haha, så det kan bli ibland..
Efter käket så blev det då träning, och efter det intervaller. Jobbigt, men skönt! Efteråt alltså.. Sen trodde vi att vi skulle ha typ 15 min på oss att ta på oss grejorna igen och fixa iordning sig inför fotograferingen, men intervallerna gick fortare än beräknat och fotot blev lite uppskjutet, så vi fick ganska gott om tid på oss ändå, fast man var ju inte i fräschaste laget eftersom man inte duschat.. Ändå galet vilken hysteri det kan bli i ett tjejomklädningsrum inför en fotografering, speglarna var upptagna av minst 2st hela tiden, ibland 4 om det gick att tränga ihop sig, plattångar och hårfönar stod på för fullt och smink flög kors och tvärs och lånades av varandra. Lite kul ändå. Men tillslut var alla färdiga och fotograferingen kunde genomföras. Blev nog bra tror jag!
Efter träningen har det blivit lite chill framför tvn med Beverly Hills (love it!) och sen datorn. Nu ska jag lägga mig med körkortsboken innan det är dags att sova, hockeygym 08.00 imorgon!


Sakna sommarn!


i want to see an end to this

Första riktiga skoldagen idag, igår räknar jag inte riktigt, eftersom det var första dagen och vi knappt gjorde något vettigt alls. Började med hockeygym imorse, det var ganska jobbigt att kliva upp, men det är bara att vänja sig. Efter det blev det lektioner; samhällskunskap, geografi och svenska. Egentligen har vi projektarbete på onsdagar sista timmen, men vi har inte börjat med det än, så vi hade inte det idag. Istället blev det upp på valla och körkortsteori. Det är faktiskt intressant, även om det känns som hur mycket som helst att lära sig. Men nu när man har kört så pass mycket, så känner man som igen det mesta, och man kan tillämpa det när man själv är ute i trafiken, både som förare och när man åker med andra, så det gör det hela mer intressant och lättare att lära sig och ta in. Det känns riktigt inspirerande att hålla på med nu, även om jag misstänker att det kommer att bli rätt tufft när det börjar bli skolarbeten som ska göras också, därför det är bra att försöka få så mycket som möjligt gjort innan dess. 
Annars så var det också träning ikväll, gick helt okej.

Imorgon väntar vanlig skoldag, från 8.10 till 15, sen blir det gärnet hem för käk och sen är det träning 16.30, löpning efter det och sen lagfoto. Man lär ju se sådär lagomt fräsch och fin ut på det kortet, men aja, bara göra det bästa av situationen, gilla lääget liksom. 

Nej, nu ska jag lägga mig och läsa lite i körkortsboken, sen är det dags att sova.  

Det känns så himla konstigt, känslorna förändras från i princip en minut till nästa, dom åker som bergochdal bana i mitt huvud och i min kropp. Jag vet inte vad jag vill, allting känns så kluvet.

Första dagen som SpIL3a

Så var första skoldagen avklarad. SpIL3. Känns konstigt att vara störst på skolan, man söker liksom hela tiden efter 91orna, men dom finns ju inte där längre. Istället finns en massa nya ansikten som man inte känner igen, 94or. Men jag tror ändå det kommer bli bra, man växer nog liksom in i det, blir van det. Sen är det ju kul med lite nytt folk också, även om man inte kommer att ha så mycket med dom att göra.
Skoldagen var väldigt chill, hade några få lektioner där vi i princip bara pratade om vad kurserna ska innehålla och sådär. Så som det brukar vara i princip hela första veckan. Det är det jag tycker är drygast, det går bra när man väl kommit igång, men dom här första veckorna när det ska planeras och grejas, det är bara jobbigt.
Efter skolan var det dags för första körlektionen. (!!!) Var typ asnervös innan. Egentligen är det ju inte speciellt mycket att vara nervös över, man har ju liksom kört bil ett antal gånger förut. Men första gången med någon annan än mamma och pappa bredvid sig, och dessutom en ny bil, ja nervös är minst sagt vad jag var. Men det gick ändå helt okej, och nervositeten försvann ändå relativt snabbt. Förhoppningsvis kommer det gå bra i fortsättningen och körkortet inte är allt för långt borta, även fast det är typ 3 månader tills jag blir 18.
Annars idag så har jag tvättat, pluggat körkortsteori (faser) och varit och tittat på j-18 som spelade träningsmatch mot Björklöven. For när det var inte riktigt 10min kvar, och då ledde Modo med 5-0.
Har påbörjat en fas nu, men orkar inte göra klart den. Klockan står på kvart i 7 imorrn bitti, första hockeygym för det här året. Så nu blir det sängen. Natti!

22 augusti

Ursäkta den taskiga uppdateringen, men jag har faktiskt haft ganska fullt upp, otroligt nog.

I onsdags blev det som sagt klippning och färgning, blev helnöjd!
Torsdagen blev det inte något speciellt, kom tillbaka hit ner till Övik igen, träning och sådär.
Fredag blev det en dagstur till Sundsvall. For strax efter 8 och kom inte hem igen förrän strax efter 9 på kvällen, blev en heldag det kan man lugnt säga! Handlade lite småsaker och sådär på IKEA, finns ju typ hur mycket som helst att köpa, så det gäller att hålla fingrarna i styr och inte handla allt man vill ha! Sen blev det en sväng på Birsta City också, köpte en stickad tröja på Gina, ett par blommiga leggings på Indiska (vet att sommarn är typ slut men dom var så fina!) och fyra stycken färgade linnen på Cubus för 24kr/styck - det kallas värt!! Efter att vi återkommit till Övik och läggan igen blev det mest bara uppackning och sådär av alla saker som inhandlats.

Igår och idag har det varit flitiga ligan hos Markebys. Igår blev det förutom ett träningspass också början på storstädning av lägenheten (tror nästan aldrig den varit så skinande som nu!), ommöblering, handling på Ö&B, lagning av goomat och film. Idag har vi hunnit städa färdigt nästan hela lägenheten (bara hallen och toerna kvar, kirrar vi imorrn!), gått en promenad, spelat träningsmatch mot ÖSK/MODOs u-16 (inkl. cykling fram och tillbaka till Kempis), handlat på coop, haft besök av Frida och Julia och nu sitter jag vid datorn.

Är helnöjd med mitt "nya" rum också, har möblerat om totalt och gjort om till rosa touch, istället för orange. Har kommit in i nån konstig period just nu, har fått nå pippi på både rosa och blommigt, jag som aldrig varit speciellt mycket för något av det förut! Men nu bara älskar jag i princip allt som har med rosa och blommor att göra.. Konstigt sånt där..

I vilket fall så är det sista sommarlovsdagen imorgon, sommarlovet har gått sjukt fort!! Har inte så mycket planerat, ska träna och fixa klart sista städningen, måste nog ta tag i och försöka lära mig hantera den extrerna hårddisken som jag köpt, ladda över bilder och sådär till den, annars blir det nog bara till att ta det lugnt och njuta av sista dagen innan allvaret börjar igen!

I wanna seize the day, like it's the greatest thing that ever happened

Sitter i Åsele hemma hos mamma. Har just diskat bort efter lunchen och väntar nu på att bli klippt, men först efter att mamma har klippt Karin klart.
Kom till Åsele i måndagskväll, efter att ha kört första mörkerkörningen i min bilkarriär. Var lite annorlunda då man var tvungen att tänka på att blända av och sånt, men annars så gick det bara fint!

Gårdagen blev en lugn dag, ett pass på gymmet, ett pass på crosstrainern och ett besök hos farmor, annars bara chill och så, man passar ju på att njuta av dom sista sommarlovsdagarna!

Dagen började med ett gympass, sen har jag käkat lunch, handlat och ska som sagt bli klippt snart, sen ska mamma också färga håret på mig, behövligt! Efter en sommar med ändå rätt så mycket sol, så har håret blivit en hel del ljusare, så nu ska det bli mörkt igen! Efter hårfärgningen ska vi laga lite mat, både sånt som ska frysas in och sen blir det hemmapizza till middag! Ikväll väntas fotbollsträning.

Imorgon bär det av till Övik igen, träning imorgon kväll. På fredag blir det en dagstur till Sundsvall och IKEA/Birsta City, ska bli skoj!

Sitter och lyssnar på Ola- Overdrive, skönt gung!

Nu va visst Karin klar, så nu är det min tur att hamna under saxen!

i keep dancing on my own

Näst sista sommarlovsveckan lider mot sitt slut. Fortsätter vädret att vara såhär så känns det verkligen inte lockande att sätta sig i en skolbänk om drygt en vecka. Men det är bara att passa på och njuta dom sista dagarna som är kvar! Idag var jag, syster och mor ut till havet vid Skeppsmalen på en liten utflykt. Vi tog med oss fika och solade och myste, det var otroligt vackert där ute på klipporna måste jag säga! Efter ett par timmar där så blev det träning på Kempis. Kändes helt okej vissa stunder och åt skogen nästa stund. Men det är väl så det ska vara såhär i början av säsongen innan man riktigt kommit in i det hela, förhoppningsvis blir det bättre snart.
Efter träningen blev det gomiddag, ris och kyckling i currysås, MUMS! :) Sedan dess har det bara varit chill på schemat.

Imorgon efter träningen bär det av hem till Åsele igen ett par dagar, sista gången nu innan skolan börjar.

Nej, ska gå ner en snabbis på coop och handla lite inför kvällens fika, hihi..

  

  

Bjussar på några bilder från idag, tagna med min fantastiska mobilkamera. Men otroligt vackert var det iaf!

Sometimes i wish i could just fly away....


why is there so many thoughts?

Dagen började med träning halv 1, sen blev det bio - Bröderna Karlsson, den var helt okej. Sen käk på matkompaniet, gott!
Resten av dagen har det inte hänt mycket alls, och jag har inget annat kul att berätta så därför får det bli ett kortis inlägg. Orkar inte vara kreativare än så.

i guess this is who i am

Fredagen den trettonde. Det sägs att den dagen ska vara otursdrabbad, men jag vet inte riktigt om jag ska tro på det. För vissa kanske. Såg att Icebreakers buss hade krockat imorse, det kan man ju kalla otur. Men något mer i den stilen tror jag faktiskt inte att jag hört om idag, så mest troligt är att den här dagen inte är mer otursdrabbad än någon annan dag. Det tror jag. Kom att tänka på att vi gick ut nian fredagen den trettonde, det var i juni, men iaf. Det är 2 år och 2 månader sen, galet vad tiden går..

Idag har iaf solen skinit konstant hela dagen. Drog upp på skyttis på förmiddagen och körde ett pass där, vilket innehöll lite sprinter och snabbhet samt lite intervaller. Grymt jobbigt, speciellt i den här värmen, svetten ba forsade! Sen blev det lite stekning här på valla, härligt värre!! innan det bar iväg på träning igen. Efter det har kvällen spenderats framför tvn, en film som faktiskt var helt okej!

Nu blir det sängen, isträning imorgon igen!

Ibland känns allt bara hopplöst. Ingenting funkar, jag vill bara därifrån.
Ibland önskar jag att jag vore någon helt annan, vem skulle bry sig liksom? Jag kunde vara någon annanstans, göra någonting annat, ha andra problem, andra erfarenheter och slippa allt som snurrar runt, runt utan att vilja komma till rätta. Ibland känns allt bara så jävla jobbigt och meningslöst.
  

i'll just keep move forward

Är tillbaka i Övik och läggan sen ett par timmar tillbaka. Träningen ikväll gick faktiskt riktigt hyfsat, men det var grymt jobbigt! Att det var en stureträning säger väl egentligen det mesta..
Imorgon är det fredag. Har inget direkt inplanerat, förutom ett löppass på förmiddan och is med juniorerna på kvällen, sen får vi se vad som händer!


ny bloggdesign

Therese har fixat en ny bloggdesign åt mig, and i like it! :) Tack gumman!! Ska försöka ta tag i bloggandet på riktigt nu också, men det känns som om det kommer bli lättare när man börjar få tillbaka en någorlunda normal vardag, vi får väl se.

Just nu sitter jag hemma hos Therese och gör typ ingenting alls. Var på gymmet och körde ett pass tidigare och senare idag bär det av tillbaka mot Övik igen, träning ikväll. 

De senaste dagarna har det inte hänt speciellt mycket, det var träning måndag och tisdag, sen åkte vi hem hit till Åsele på tisdagkväll. Gårdagen spenderades med Therese, vi bakade, fixade ny bloggdesign till mig, pratade och tog det bara lugnt. Igårkväll gick vi på bio - Eclipse! Den var kanon, och det bara måste nämnas att Taylor Lautner är såååå jävla snygg!!

Annars så är det bara 11 dagar kvar till skolan börjar, om man räknar bort från idag. Helt sjukt fort det här sommarlovet har gått.. Men ändå så känns det inte så himla farligt att skolan börjar igen, jag gillar hösten och vintern. Luften ute nu på kvällarna är så himla härlig, så frisk på något vis. Dom har tänt gatlamporna på kvällarna nu också, ett riktigt hösttecken, men det är skönt att slippa gå hem i mörkret, det är inget som gillas.

Ibland känns allt bara så konstigt. Jag vill inte, samtidigt som jag vill, jag känner något jag inte vill känna, samtidigt som jag inte inte vill känna så heller. Jag gör saker jag vet att jag inte borde göra, ändå fortsätter jag. Det snurrar runt i huvudet, tusen tankar på en och samma gång och jag vet inte i vilken ände jag ska börja för att reda ut dom. Jag orkar liksom inte ta tag i det heller. Ibland känns allt bara jobbigt och omöjligt.

Oskar Linnros - Från och med du

övik

Är tillbaka i öviken igen, kom i fredags. Fredag och lördag innehöll fystester av lite olika slag, gjorde dock inte alla, men tillräckligt många. Är helt okej nöjd med de flesta, även om cykeltestet var sådär... Det var helt sjukt jobbigt! Tror nästan det är typ det jobbigaste jag gjort i hela mitt liv, och det säger ändå en del.. ;P
På fredan efter testerna var klara, lagade vi mat tillsammans i laget och lekte lite lekar och hade lite såkallad team building, mycket trevligt! Kul att se alla brudar igen också, känns att det är ett tag sen nu!
Igår efter coopertester var avklarat blev det arenan och alagets ispremiär. Började med match mellan ångermanlands och västerbottens tv-puckslag innan det var dags för alaget att äntra isen. Dom spelade plojmatch mot bandylandslaget, en period bandy och en period hockey. Var faktiskt riktgit roligt att se bandyn, det kan bannemig inte vara lätt att hantera den där lilla klubban och bollen alltså! Efter det blev det bara chill och sådär hemma i läggan :)
Idag gick vi på is för första gången iår, två pass! Benen var väl inte dom piggaste såhär efter testerna, men ändå skönt att känna is under grillorna!
Annars så tittade vi också på då j-20 och j-18 hade träningsmatch, sen har det inte hänt mycket intressant här. Ikväll blire nog bara chill, tv och sådär.

kocken?!

Idag har jag stått i köket nästan hela dagen. Började dock med ett träningspass, men sedan intog jag köksposition. Jag och mami lagade både kycklinggryta och köttgryta, egna påhittade recept med allt möjligt gott i, smakade super! Så nu är dessa grytor nerfrysta för att medtagas till Övik och konsumtion, längtar redan! Sen blev det lite handling, inplockning av jordgubbar och uppsättning av gardiner hos bror, innan det var dags att laga middag. Det blev pasta carbonara alá clara markeby, vilket såklart smakade underbart! Nej, helt ärligt var jag lite orolig först, blev lite stress och kaos, men när det väl var serverat så blev det kanon! Är riktigt stolt över mig själv =)

Nu ska jag cykla förbi Therese, sen bär det av på fotbollsträning i regnet. Känns faktiskt ganska inspirerande trots regnet, var typ över en månad sedan jag tränade fotboll, så det är helt klart dags!


hallå igen

Tänkte slänga in ett inlägg, nu när det blivit augusti och allt. Sommaren hittills har gått fort och det känns som att den snart är slut, även fast det är 3 veckor kvar tills skolan börjar.
Mycket trevligt har hänt sen sist vi hördes, bla Åsele Marknad, Hockeyskolan i Övik, Stockholm och PDOL, många trevliga minnen med underbara människor! Är någon intresserad av att se lite pictures från sommaren, finns ett nygjort album på min facebook, det är bara att se och njuta! 
Den här veckan blir den sista riktiga veckan här hemma i Åsele, för till helgen drar hockeyn igång, med blandade känslor. Känns superkul att få träffa alla brudar igen och gå på is, men samtidigt är det ju hur underbart som helst att bara vara hemma med alla vänner här! Dom två kommande veckorna blir därför lite pendlande fram och tillbaka mellan Åsele och Övik, innan skolan börjar igen då. Det är med blandade känslor som också skolan börjar. Tredje året. Sista året på gymnasiet. Störst. Äldst. Ett år av möjligheter och roliga tillfällen att se fram emot. Men samtidigt, tankar. Val. Vad händer sen? Samtidigt som det känns skönt att det bara är ett år kvar av skolan, så känns det jobbigt också. Skolan är ju en trygghet, en känsla av att alltid veta vad som händer, utan att man behöver oroa sig över morgondagen. Men sen är det ju också dags att växa upp, börja leva livet på riktigt, göra saker, uppleva saker, resa, möta nya människor. Ja, göra saker man aldrig gjort förut, men alltid velat göra. Våga pröva vingarna. Ja, som ni märker så finns det många tankar och känslor inblandade, tur jag ändå har ett år kvar att samla på mig ännu fler, och förhoppningsvis reda ut några av dom också.

Det blev visst ett riktigt tankeinlägg det här, men det var skönt att få skriva av sig lite också. Nu ska jag strax dra iväg på spinning, dagens andra träningspass. Men vi ses och hörs, förhoppningsvis inom en snar framtid.

Ciao!

RSS 2.0