åska

Vilket väder det är ute nu alltså. Eller inte just precis nu, men tidigare idag och igårkväll. Regnet har vräääkt ner och det har blixtrat och dundrat om vartannat. Lite läskigt faktiskt. Igårkväll skakade hela huset där det dundrade, ingen skön känsla direkt.. Ett hus en bit utanför åsele brann ner igår också, usch så hemskt. Killen som bor där, eller bodde kanske jag ska säga, befann sig i huset när blixten slog ner. Tydligen hade han vaknat av att fönsterna smällde sönder. Tänk er vilken panik man skulle få, det går nog knappt att föreställa sig. Precis hela huset brann ner också, galet.

Fotbollsträningen ikväll blev inställd tidigare pga av vädret, men nu är det uppehåll och bra, så jag och Karin tänkte dra iväg och träna med herrarna istället, om dom nu inte också har ställt in, det vore sugit..

Annars så händer det inte speciellt mycket om dagarna nu, jag har sommarlov helt enkelt, inte helt fel det heller måste jag säga :) eller jo, jag var hos tandläkarn i måndags och det var inga fel där inte, välskött och fint! Men poängen jag ville komma fram till var att min tandhygenist då sa, "ja då kallar jag dig igen då om 1 1/2 år, vilket då blir sista gången som du får komma gratis". Tänk, jag får bara gå till tandläkarn en gång till, sen måste jag paya! Visst, det är 1 1/2 år kvar tills dess, men ändå. Bara det att jag bara har en gång kvar hos tandläkarn innan jag måste betala, ja det fick mig att känna mig gammal..

Nej, nu ska jag gå och göra mig redo för träning, höörs!

tjeenna

Jaha, jag hade ju hoppats att det hade hänt något här, men icket. Lika stilla som förut... hehe

Nä men dagarna rullar på utan att den riktiga sommaren vill komma. Hade mössa och vantar när jag kika på a-lagets match idag, och det behövdes! För att vara juni är det INTE okej..

Annars så är ju också midsommar 2010 slut och finito. Blev folkrace, goooomat och trevligt folk :)

Imorrn börjar vecka tre av sommarlovet och imorrn är det även sista matchen innan sommaruppehållet. Personligen tycker jag att det suger att det inte är en enda match under hela juli. Vad är det för påhitt egentligen?? Det är ju då det är sommar, då borde det vara fotboll också! Men men..

Tänkte bju på lite bilder tagna med min fantastiska mobil, kvalitén kanske är som den är, men det får tålas ;)

     
Home, sweet home!        


Lite bilder på käket från midsommarafton =)
       

hallååå

Tänkte slänga in ett inlägg bara så ni vet att jag lever sådär.
Första veckan på sommarlovet är snart slut, vilken har bestått av fotbollsskola, träning och vänner. Fotbollsskolan var faktiskt riktigt rolig, finns otroligt många söta små barn måste jag säga :)
Sen har jag hunnit spela två matcher också, förra söndan blev det förlust mot Hörnsjö med 2-0, riktigt surt eftersom vi var lika bra som dom, men vi har problem att göra mål. Sen idag blev det vinst mot Storuman med 3-1, regnet vräkte ner stora delar av matchen, och det var riktigt kallt! Det känns verkligen inte som att det är mitten av juni och snart midsommar, det känns som höst.. Men det är väl tjusningen med den norrländska sommaren, och myggen på det! Kan väl knappast bli bättre! Elller....?

Sen var det ju examen och så förra helgen också, alla var jättefina, som vanligt, och musikuppträdandena var något extra, helt klart! Fantastiskt duktiga var dom, riktigt imponerande!!! Kvällen behöver inte sägas så mycket om, men det var helt klart väldigt trevligt! ;) 
Var också och kollade på balen i Övik på lördan, dock var det väldigt tråkigt väder då regnet öste ner nästan hela tiden. Men alla var otroligt fina! Känns overkligt att det bara är ett år kvar tills man sjäv står där, helt sjukt...

Imorrn bär det av till Övik med mamma. Karin ska på synundersökning så vi passar på att kolla lite annat också. Och det passar ju bra också, eftersom vi var så otroligt klantiga att vi glömde nyckeln till lägenheten förra helgen, så vi kunde inte ta hem grejerna.... Typ årets fail, I know....

Blev gomiddag idag också, kött, klyftpotatis och beasås, och sen kladdkaka med grädde, glass jordgubbar och chokladsås till efterrätt, MUUUMS!! Hihi, ibland får man lyxa till det..

 

SOMMMMMAR

Det är fan sommar ute!!! Så sjuukt härligt väder, solen skiner, det är grönt överallt och man har inget speciellt att göra, det är sommmmmmmarlov! ÄLSKARE!! Sååå UNDERBART!!

Sprang intervaller igårmorse uppe på skyttis, alldeles ensam i regnet. Tur Robert höll mig sällskap när han tog tid iaf..
Sen bar det ju då av hem till Åsele, och det var fotbollsträning igårkväll och efter det blev det Therese.
Idag har det inte hänt mycket, jag och Karin var iväg på renis och körde lite boll typ en timme och sen körde vi intervaller på crosstrainern, jobbigt!
Sen blev det lite chill på samhället i det fina vädret med lite folk och såklart - Disco Dunken! ;)
Ska snart iväg och hitta på nå med folket, får se vad det blir, men ja känner att de blir nog bra oavsett, vädret gör att det går inte att känna annat :) 

Får se hur det blir med uppdatering nu ett tag, beror lite på hur vädret är och om jag orkar och såå. Tar det som det kommer liksom.

Haare, Puss! 

changed planes

Japp, det har blivit lite ändrade planer. Åker nämligen hem till Åsele imorrn istället för på torsdag. Eftersom träningen imorrnkväll blev inställd och vi inte har någon skola, förutom avslutningen på torsdag, så kändes det värdare att åka hem imorrn och träna fotboll och så istället.

Idag har det varit fliitigaflickor på valla kan jag lova. Började dagen med att åka ner på skolan och tvärsnacka betyg med Gunilla, har fått alla betyg nu-är nöjd!, sen blev det en snabbis på stan och sen käk. Seeen blev det städning, tvättning och packning. Nu är hela lägenheten dammsugad, golven är våttorkade, hyllor och så är dammtorkade, sängarna renbäddade, alla filtar, kuddar och mattor är dammade och det är undanplockat och fint. Har dessutom tvättat alla lakan och även hockeyutrustningen. Har också börjat packa allt som ska med hem över sommaren, vilket kkommer bli en hel del kan jag lova! Men är vi inte duktiga, så säg? ;) 
Sen blev det iaf mat och träning. Efter 1h 50min i gymmet är kroppen rätt mör..

Resten av veckan kommer se ut såhhär ungefär;
Onsdag: intervaller på morgonen, packa och så, hemresa, fotbollsträning
Torsdag: Vet inte riktigt vad som händer, men träning iaf
Fredag: Vara i åsele och se avslutningen, sen får vi se vad kvällen har att erbjuda
Lördag: Åka tillbaka hit till Övik och se balen, sen vet jag inte
Söndag: Match!!! Åsele-Hörnsjö

Sen börjar sommarlovet på riktigt, faaast jag har det redan!! :) HIHI 

sista veckan

Så har sista veckan som SpIL2a börjat. Inte för att vi i SpIL2 kommer att göra typ nånting den här veckan, men iaf sista veckan av mitt andra år på gymnasiet. Känns konstigt ändå, nu har jag gått 2/3 av min gymnasietid, helt stört egentligen.

I vilket fall, helgen i korta drag. Hade lektion i ungefär 30min i fredags, sen blev det hemfärd. Tränade fotboll tillsammans med 6 andra tappra själar, innan det blev chill resten av kvällen. Lördag blev en väldigt lugn dag, körde rätt mycket bil och gjorde inte så mycket mer under dagen. Kvällen var egentligen planerad till Vilhelmina och dansgala, men efter mycket velande blev det att vi stannade hemma istället. Raggade runt ett tag med Carro (som tagit körkort- GRATTTTTIS! :)) sen blev det film och fruktsallad hos Therese, innan det blev en sväng på samhället och sen sängen.
Söndag bar det av till Hörnsjö. Jag och Karin körde dit, eftersom pappa och Hugo följde, och sen var det då matchdags. Började lite trögt, dom gjorde ett noll, innan undertecknad kunde sätta ett ett. Sen lyckades dom även rulla in 2-1 innan det var paus. I slutet av matchen hade vi riktigt mycket press på dom, men vi lyckades inte få in en boll. Så första förlusten för säsongen var ett faktum. Tungt.. Men revansch nästa helg, helt klart!
Efter matchen åkte vi tillbaka hem till Åsele, eftersom vi var lediga från skolan. Testkörde Hugos bil, så nu har jag kört 4 olika bilar i mitt liv, det tar sig! haha.. Sen blev det iaf Therese, film och fruktsallad, mys :)
Iförmiddags blev det gymmet och ett benpass, innan Hugo skjutsade oss till Solberg och bussen. Blev i princip bara att traska upp på Valla och byta om innan intervallträningen väntade. Spybacken 3x7 var det som gällde idag. Fruuuktansvärt jobbigt. Fick typ nå astmatjosanssvårtåandasgrej, men jag överlevde. Skönt att man slipper se den där backen nu på ett tag iaf.

Nej, nu blir det sängen. Imorgon blir det en kort sväng ner på skolan, iaf för att käka lunch, sen ska vi försöka städa och fixa i lägenheten, börja packa inför sommarlovet och så. För hörrni, det är bara 3DAGAR kvar till sommarlov, UUUUNDERBAAAAAAAART!!!! :)

pusss


snart helg

Nu är det nästan, nästan helg. Imorgon återstår en lektion, engelska som börjar 11.50, det kallas chill. Sen blir det hemresa med Calle och helg!

Den här dagen har också varit chill. Började 9.50 med svenska, fast jag tycker inte det kan kallas för lektion egentligen. Vi fick tillbaka arbeten som vi gjort, sen var det inte mer. Så det blev stan en stund, innan ledarskap stod på schemat. Nu är ändå det mesta fixat inför kick-offen så det känns bra. Dock har jag en känsla av att det kommer bli en massa sistaminuten fix ändå, men nu vilar vi över sommarn först, så får vi ta itu med det sen.
Sen blev det inte så mycket mer, en stund till på stan sen chill och mat och så. Sen var det möte på Kempis med laget. Lite genomgång inför nästa säsong och lite allmänt prat och så hade vi besök av Henrik Cedergren, asscoach Damkronorna och headcoach Damjuniorkronorna. Han pratade ganska mycket, men det var intressant.
Sen var det dags för hinderbanan, reena DÖÖÖDEN var det idag! Tog verkligen ut max hela tiden och helt sjuuuukt jobbigt var det, men det känns grymt bra nu efteråt. Däremot tror jag aldrig att cyklingen hem från Kempis varit så jobbig nångång. Förutom jättetrötta ben så hjälpte en sjuk motvind till att uppförsbackarna blev ännu jobbigare än vanligt.. 

Nej, nu väntar sängen, känner att det finns en risk att jag kommer slockna så fort jag lägger huvudet på kudden..

Natti!

2 juni

Ännu en dag närmare sommarlov. Är typ så jag ser det just nu, var länge sen jag längtade så mycket efter sommarlov som jag gör just nu, undrar vad det beror på egentligen?

Dagen började med backintervaller + hopp imorse på skyttis, tyyp nästan döden. Efter det var det bara att skynda allt man kunde, för att åka ut på Puttom. Värmde upp och lirade 9 hål innan det blev lunch. Åt raggmunkar för första gången i mitt liv, vet inte riktigt vad jag ska sätta för etikett på det. Var ju inte äckligt, men samtidigt inte bland det godaste man ätit. Blir nog en såndär maträtt som helt klart går att äta, men inte direkt är något jag skulle ställa mig och laga hemma.
Iaf så blev det då 18hål till efter lunchen. Gick riktigt illa att spela, men försökte njuta av solen och sådär så det funkade ändå. Kom hem typ kvart över 7, var helt slut. Var dock tvungen att gå ner till skolan och hämta cykeln. Eftersom Karins cykel blev stulen förra året då vi lämnade cyklarna där en gång över natten, så vågar vi inte riskera att lämna dom där igen. 
Efteråt blev det filmiddag och sen har det bara blivit slöande framför tvn. 

Imorgon har vi sovmorgon, plus att vi slutar klockan 1, det gillas starkt!

Tom Dice- Me And My Guitar  - ÄLSKAR!


1 juni

Apropå ingenting så är det ju faktiskt första juni idag!
Tiden går så otroligt fort, dagarna bara flyyger fram! Bara 9dagar tills sommarlov, UNDERBART!! :)


Snart 2 år sedan, galet!


vandring

Om man ska vara sådär negativ, så var det en totalt ovärd dag, faktiskt. Men om man ska tänka positivt så var det ju fint väder och vi fick oss en riktigt bra promenad och var allmänt duktiga.
Dagen började med bussfärd ut till Köpmanholmen (typ) och där runt 09.15 började promenaden. Vi gick i ungefär 1h 15min i skogen, i uppförsbackar och nedförsbackar, över stenar, rötter och löv. Väldig skaderisk egentligen, med tanke på hur hala stenarna och rötterna var, men vi klarade oss utan kvaddar och skador. I vilket fall så kom vi då fram till en typ vik. Det var väldigt vackert där faktiskt. Där stannade vi och fikade och gjorde typ ingenting i ca 1h 45min. Det var riktigt drygt efter ett tag. Sen fortsatte våran vandring i ungefär 45min till på  samma vis, innan vi var framme vid vårat slutmål. Nu var klockan alltså 13 och bussarna som skulle hämta oss skulle inte komma förrän 14. Så vi satt alltså och gjorde absolut ingenting i ytterligare en timme, ganska halvdrygt om man säger så. Tillslut kom iaf bussarna och vi åkte tillbaka till skolan. Kom hem till läggan ungefär kvart i 3.
Så ja, det var dagen, då kan ni ju avgöra själva om det var värt eller inte.


Bilderna är från där vi satt och fikade, som sagt ganska vackert faktiskt.


(Karin)

Lite schtekning hann vi med också, även om vinden gjorde att det inte var alltför varmt.

Nej, nu ska jag gå och göra nån nytta. Typ lägga mig framför tvn.

RSS 2.0