torsdag

Torsdag och jag har intagit soffläge. Käkat middag och duschat sen jag kom hem från skolan och nu ska hjärnan få vila resten av kvällen. Ännu en lång pluggdag är avklarad, men det går framåt. Långsamt, men framåt. Även om det emellanåt känns oändligt på nåt vis. 
Kan väl säga så mycket som att bilden ljuger inte. Såhär härligt pigga, glada och entusiastiska är vi. (Inte alltså). 
Det är tur man ändå får skratta emellanåt. Umgås med härliga människor som gör livet lättare. Då tar man sig igenom det. 

Imorgon tidigt som attan äntrar vi bussen för färd söderut. Destination Sthlm. Tre matcher väntar, fre, lör, sön. Tufft schema men så kul. För dom som får spela iaf. Ååååh, jag vill så hemskt gärna jag också. Men jag får stå i båset och peppa. Och sen får jag äta hotellfrukost. Massa hotellfrukost ska jag äta 😁😋😍👌 

That's all. Ha en fin torsdagkväll! 

onsdagsdepp

Ikväll tycker jag lite synd om mig själv. Armen värker (vadå jinxa?...), jag är trött och sliten då jag sov kasst inatt, det har varit en låååång pluggdag där sista föreläsningen verkligen fick det att totalt snurra i skallen (man ville även lägga sig ner och gråta) och det nästintill spöregnade när jag gick hem från skolan. 
Alltså har jag bäddat ner mig i soffan, ätit en allt annat än näringsriktig middag och köpt en stor påse naturgodis att käka ikväll. Redan sett ett avsnitt Greys och nu har jag precis laddat upp MSSK-Modo på livearena. När klockan blir åtta kör jag multitasking med vinterstudion samtidigt. Så tänker jag spendera denna onsdagkväll. Och nu har jag dessutom fått klaga lite. Haha
Hoppas ni har en bra onsdagkväll! 

intensiv tisdag!

Efter en riktigt intensiv tisdag har jag nu skallat kudden. Plugg 8-15, vaccinering (får vaccinera oss mot hepatit B via skolan vilket är toppen!), hem för lite mera plugg sen ut till t3 för att stå i kiosken på herrarnas match. Kom hem strax efter nio och har plockat i ordning för morgondagen. Orkade dock inte ta mig in i duschen så jag får ställa klockan tidigare imorgon istället. Ska va på skolan 8 för att plugga innan första föreläsningen så halv sju ringer klockan. Ännu en lång pluggdag väntar. Är mycket just nu så jag är väldigt glad att min hand ändå är snäll mot mig och inte gör nästan nåt ont alls, sen är det såklart ändå handikappande, men det funkar och det är jag väldigt glad för! 

Nej, slutsurrat. Dags å sova. Godnatt! 
Bjuder på en favvisbild bara för att hon är världens bästa ❤️ 

måndag

En dag som varit både upp och ner. Började med en härlig prommis, följt av dusch (första på egen hand med en hand- gick fint!) och frukost. Skola sen från 11, satt kvar till ungefär halv fem. Börjar känna panik då vi har mycket just nu, ingen rolig känsla. Men fick en del gjort efter jag käkat middag, så nu känns det lite bättre igen. 
Har sen förberett morgondagen med att göra iordning matlåda, plocka fram kläder och duscha. Försöker göra allt som går ikväll då allt redan tar längre tid som det är på morgonen med en hand! 

Så, nu har jag slagit mig ner i soffan och tänker avsluta kvällen med tända ljus, lite cashewnötter och frusen mango framför ett avsnitt Greys 👌 



helgen är slut

Söndagkväll och helgen lider mot sitt slut. Har krupit ner under täcket och känner den underbara känslan av slöhet börjar sprida sig i kroppen. Har egentligen inte gjort ett dyft nytta under hela helgen men är ändå trött och tung i kroppen. 

Trots deppigheten som jag skrev om igår, har det varit en bra helg. Inte alls resultatmässigt i hockeyn, men i övrigt. Fått spendera massa tid med pappa och syster. Fått massa hjälp som verkligen är guld värd. Fått mysa i massor. Även gått några promenader i det underbara vädret. ☀️ 

Så nu sätter jag punkt för en bra helg och laddar upp för en ny vecka. Godnatt! 

deppighet och botemedel

Alltså det går liksom inte att beskriva frustrationen som kryper i hela kroppen när man bara vill ut på plan och spela. Hjälpa till och bidra. Istället får man stå i båset och skrika sig hes. Ger verkligen inte samma tillfredsställelse. 

Jag blir helt klart deppig. Men mot deppighet finns en medicin som klår allt annat. Den stavas Ted. 
Det går helt enkelt inte att vara deppig när den här stjärnan skrattar och pratar och försöker bita en i näsan. Då är livet bara så underbart. Tack för att du finns, underbara lilla människa. Och sprider sån glädje omkring dig. Du är fantastisk ❤️ 

bra besked

Det blev ingen operation iaf, skönt besked. Så nu är det bara att käka smärtstillande mot smärtan och hålla tummarna för att det läker som det ska! 

En härlig fm tillsammans med Karin och Elin startade upp dagen, planerat plugg blev mest surr och fika. Klagar inte! 
Efter det en prommis i det underbara vädret och nu är pappa här. Och Karin är kvar. Så vi ska snart fixa middag och sen blir det mys resten av kvällen. Livet känns helt enkelt lite lättare idag! 

Hoppas ni får en härlig fredagkväll! 

en lång dag

Efter en smärtsam natt och morgon blev det ingen skola idag. Har istället spenderat större delen av dagen på akuten. Ny röntgen och nytt gips. Däremellan en sjujäkla massa väntan. Imorgonbitti ska dom kolla röntgenbilderna ännu mer och då får jag besked om jag behöver opereras eller inte. Håller tummarna för inte! ✊

ibland suger det. så jävla hårt

Då det inte går som man tänkt sig. Då man precis hunnit tänka att "fan va kul det är att spela hockey. Det här är ändå det bästa jag vet." Då händer det som inte får hända. En olyckshändelse. Ren otur. Smärta. En jävla smärta. Så ligger man där i båset, med en bruten handled. Tårar och skrik, ambulans, morfin, akuten, röntgen, dropp och gips. Så är säsongen över. Just när det allra roligaste skulle börja. Tre dagar kvar innan det börjar. Och nu ligger jag här. Med en värkande arm i gips och ett illamående som inte vill gå över. Bitter och förbannad. På att jag inte får vara med och spela. Fan. Jävla skit. 

on the road

Placerat rumpan på bussätet och rullat iväg norrut. Gameday! 
Efter en riktigt bra förmiddag med plugg, surr, skratt och fika känns det riktigt skönt att vila skallen resten av dagen och istället fokusera på hockey. 
Idag är det ju fettisdagen och vi hade planerat att baka semlor efter pluggandet, men då den här matchen dök upp sprack dom planerna. Elin hade dock dessa godbitar i frysen och de dög mycket väl som substitut till semlan! Två omgångar råkade det dessutom bli 🙊 tur man ska göra av med mycket energi ikväll 😉 hehe 

Ja, that's it. Nu ska jag bara ta det enorma beslutet, sova eller läsa bok. Livet är hårt! 


måndag

Har faktiskt redan krupit ner i sängen. Hade tänkt se lite Greys, men kände att börjar jag blir det så jobbigt att sluta, så tänkte försöka sova tidigt istället. 
 
Började dagen med en stund på gymmet. Då vi som sagt kör igång med matcher i veckan blir det inget riktigt gymmande nu, utan jag cyklade en halvtimme och körde lite rehab för axlarna och försökte mjuka upp kroppen (kylskåp som man är). Hade sedan föreläsningar 10-15. Fick årets skrattattack under andra föreläsningen, läraren sa något som lät så himla kul och sen när jag väl börjat gick det banne mig inte att sluta skratta alltså! Elin och Karin på varsin sida om mig och så fort en slutat började nästa och ja, herregud. Rätt kul ändå! haha
Lite mer plugg när jag kommit hem, sen middag och träning. 
 
Imorgon är det dags för match. Inte seriematch, men träningsmatch. Vi åker upp till Piteå och möter Munksund. Ska bli otroligt kul att få träffa alla däruppe. Kommer dock kännas konstigt att möta dom, är första riktiga matchen jag möter dom sen vi slutade spela där. (Har spelat en cupmatch bara mot dom, den räknas knappt). Så det kommer säkerligen bli nervöst, trots att det bara är en träningsmatch. Och att få spela i LF, bästa hallen! Ska bli riktigt kul iaf.
 
Imorgon fm är det plugg inplanerat hos Elin, sen är det samling och avfärd norrut vid 15. 
 
Kvällens tips får bli den här låten, underbar!
 
https://www.youtube.com/watch?v=gGgakt3niys 

summering av helgen

Söndagkväll och jag ligger i sängen. Känner mig väldigt nöjd över helgen som varit. 
Fredagskvällen blev lika bra som förväntat, om inte bättre. Massa surr, skratt, god mat, godis och mys i flera timmar.
Lördag och allahjärtansdag igår. Lyxade till det och bakade scones till frukost. Riktigt mumsigt. Blev sen upphämtad av Viktor och Lina och vi mötte upp Micke, Maggan och Fredrik på stan. Spenderade ett par timmar på fortet på Megazone, riktigt kul! Efter att dom sedan dragit igen mötte jag upp Carro, Elin och Erica för middag. Thaaai, så gott!
 
Sen svängde vi förbi hemmakväll påväg till bion. Fifty shades of Grey, såklart. Riktigt bra var den! Längtar redan till nästa film kommer och blev även sugen på att läsa om böckerna, igen. Har ju bara läst dom två gånger. Hehe
 
När filmen var slut for jag, Carro och Elin hem till Elin och såg Mello. 
Totalt sett en riktigt bra dag som jag fick spendera med massor av människor jag tycker om!
 
Idag har också varit en bra dag. Segade på lite på fm, var på affärn och grejade lite. Karin kom och vi gick till Johanna och Ted. Myste där en stund, tog en promenad med vagnen och hälsade på moster Aina en stund och sen tillbaka till Johanna igen.
 
 
Åh, han har verkligen börjat bli så himla stor nu. Har så smått börjat testa smakportioner och kan sitta själv i barnstolen vid matbordet, galet. Älskar hur han hängde armen utanför stolen, såg verkligen ut som att han liksom satt och chillade. Fantastiska lilla människa! Så mycket kärlek. 
 
Sen gick jag hem, lagade mat inför veckan och käkade middag. Avslutade sedan söndagkvällen i vanlig ordning med Så ska det låta. 
 
 
Dagens matlagning bestod i dessa olika bollar. Den hitre är morotsbollar och den bortre är rödbetsbollar. Har liksom hamnat lite i vegetariska banan och tycker att det är jättekul att prova olika vegetariska alternativ. Himla gott är det ju dessutom! Gjorde även en kall pastasallad tidigare idag som blir perfekt nu när det börjar vankas mycket hockey framöver. 
 
Måndag imorgon och ny vecka. Matchvecka dessutom. Nu drar det igång och jäklar så kul det ska bli! 

helloooo fridaaay

Skolan avklarad, ska strax möta upp Elin på affärn och sen ska jag, hon och Karin göra hemmagjord pizza och mysa ikväll. Känns som en väldigt bra fredagkväll.
 
Vaknade upp relativt utvilad imorse (är alltid trött när jag ska kliva upp oavsett, men mindre trött idag. haha!) och fick börja dagen på bästa sätt med min älskade grötfrukost.
Lyckades göra den sådär perfekt krämig och om jag njöt av den. Bästeee!
 
Att sen solen sken gjorde allt ännu bättre. Gjorde mig lite fredagsfin, så bjuder därför på en liten dagensoutfit bild. hehe
 
Förresten, hur härligt är det inte att det numera blivit ljust när man far hemifrån på morgonen vid åtta och även ljust när man kommer hem klockan fyra?! Underbart! Nog för att jag älskar vintern, men ljuset är helt klart efterlängtat :)
 
Nu ska vi kila ner på affärn, hoppas ni får en fantastisk fredagskväll! 

thank god it's friday tomorrow

Det är en rätt sliten tjej som nyss ramlat ner i sängen under täcket. En heldag med plugg samt fys+is ikväll (förövrigt veckans 7&8e pass) tar ut sin rätt. Trött i både knopp och kropp. 
Tar därför vilodag imorgon, skippar morgonträningen och passar på att sova istället, då vi inte börjar i skolan förrän 10.15. Behövligt! 

Har inte så mycket mer att tillägga. Förutom att det är fredag imorgon och fredag innebär att helgen är sååå nära. Fantastiskt! 

Nu ska jag sova och samla in massor med timmar på sömnkontot. Vakna imorgon med ett leende är planen. Sov gott och hoppas ni får en underbar fredag imorgon! ☺️ 


en bra dag

En bra onsdag har det varit idag. 
Började med gymmet, följdes av efterträningsgrötfrukost (godaste på länge 😋) och sen typ 5 timmars plugg. Inklusive surr och fika osv tillsammans med Karin och Elin. Middag och ett avsnitt Greys blev en bra avkoppling innan det var dags att fara till hallen för isträning. Ett härligt, roligt och jobbigt ispass! Följt av efterträningsfikamys hos Karin och nu ligger jag i sängen. 
Som pricken över iet hittade jag denna under vindrutetorkaren på bilen när jag skulle iväg på träningen ikväll. 
Ingen aning om den var menad till mig och vem den isåfall kommer ifrån, men den satte definitivt guldkant på den här dagen! 🙏💖 

Så nu kan jag somna med en glad känsla i kroppen och ladda upp för torsdag! 👊 godnatt :)

kvällsfunderingar

Det är konstigt det här med hur tankar och känslor liksom förändras precis hela tiden. Upp och ner, hit och dit. Ena sekunden är det på ett vis, nästa sekund på ett annat vis. Just nu är det verkligen en enda bergochdalbana. Svårt att sätta fingret på. Svårt att definiera. Svårt att rätta till. Jag antar att det bara är att följa med. Hoppas att det snart stabiliseras på något vis. Vilket vis vet jag inte, men något. 

måndagen avklarad

Lite så det är med måndagar, man vill liksom bara ha dagen avklarad. 
Nu har det ändå varit en väldigt bra dag tycker jag. Började som sagt med ett snabbt och svettigt benpass på gymmet, följt av en heldag på skolan med plugg fram till halv fyra ungefär. Sen for jag bara hem och packade om väskan och käkade innan det bar iväg på ishallen. Isträning plus fys och efter det var man rätt mör i kroppen. 
Ligger nu nerbäddad i sängen och ska strax sova. Tänker börja morgondagen med ett pass på gymmet igen, så det är bäst att sova nu så man orkar :)
Godnatt! 

back in town

Är tillbaka i Umeå igen. Min egen säng och min lägenhet.
Är liksom alltid både och med att åka hem. Är så skönt att komma hem, men blir alltid lite jobbigt att åka iväg igen. Tur det inte är längre bort än det är iallafall. 
 
Har varit en riktigt bra helg, trots allt. Gårdagen bjöd på ett discopass på gymmet med far och syster, riktigt kul att vara ensamma på gymmet och bara fula runt och dansa mellan övningarna, haha! Sen spenderade vi ett par timmar med att tömma farmors lägenhet. Inte fullt lika kul, men nödvändigt. Kvällen spenderade jag sedan med Maggan. Hemmagjord pizza, blåbärspaj, yatzy, massor med surr och skratt. En riktigt bra kväll med en av mina favoriter. 
 
 
Förmiddagen hemma bjöd på plugg, och sen drog vi iväg efter lunch. Väl framme har jag packat upp, lagat massa mat och grejat på. Va klar med allt precis i lagom tid för att slänga mig i soffan med lite naturgodis framför Så ska det låta. Söndagsfavoriten!
Dagens middag + tre matlådor blev kikärtsbiffar med tzatziki och grönsaker.
Gjorde även en laddning korvstroganoff som nu står redo att ätas i kylen!
 
Nu ska jag släcka och slagga. Måndag imorgon, ny vecka nya tag. Börjar med ett benpass på gymmet innan skolan! Godnatt!

❤️

Idag har vi tagit farväl av världens bästa farmor. Vi älskar dig och saknar dig varje dag ❤️ 




Hoppas du har det bra där du är nu, och att du och farfar tar hand om varandra ❤️ 

tisdag

Idag har varit en bra dag. Ingen vanlig skola, utan fm bestod av en temadag om bemötande och kommunikation. Föreläsning och gruppdiskussioner. Nyttigt och intressant! For hem och åt lunch och tog sen en lång promenad. Riktigt härligt. Lite kyligt när det blåser, men uppfriskande! Så härligt nu när det är så mycket snö ute. 


Det bet bra i kinderna! 

Eftermiddagen/kvällen spenderades sedan med städning, matlagning och lite småfix. Karin va först förbi en sväng och sen kom både hon och Hampus förbi en sväng också. Roligt med lite sällis! 
Kycklingpaj till middag, den blev 👌 dessutom massa matlådor- toppen! 😁👍

Avslutade sedan med ett avsnitt Greys och nu ligger jag i sängen. 
Tänker starta morgondagen med gymmet innan skolan, så det är dags att sova nu. Godnatt! 

PS. Det är synd att det är så förbannat tråkigt att städa, för känslan av en nystädad lägenhet är ju verkligen helt underbar! 

måndag, igen

Har precis krupit ner under täcket. Från att ha förflyttat mig hela vägen från soffan. Då halsen har spökat idag fick det bli vila från träningen. Har därför spenderat hela eftermiddagen/kvällen iklädd myskläa, under min favoritfilt i soffan, med massor av tända ljus, te, mörk choklad, ananas och såklart, massor av Greys Anatomy. Förutom det faktum att jag verkligen vill vara frisk och kunna träna, fanns det inte så mycket att klaga på över denna kväll faktiskt 👌 

Annars är det måndag och ny vecka. Nu har verkligheten kommit igång på riktigt. Nollningen är över och idag startade vår första riktiga kurs. Drar igång direkt med biokemi och cellbiologi, 15hp. Så nu är det allvar. 

Förra veckan var annars mycket lyckad, verkligen fullt upp precis hela veckan. Avslutade med insparkssittning i lördags. Har verkligen haft grymt kul de här veckorna! Men det tar på och igår var jag riktigt trött och sliten. Tråkigt att det är över, men samtidigt skönt att få komma igång med vardag och rutiner igen. Var på Maxi igår och fyllde upp kylskåpet, och tvättade undan. Bra start liksom. 

Annars har mamma också varit här ihelgen, så det var supermysigt. Fick spendera hela dagen och kvällen igår med henne, alltid lika bra ❤️ Fick dessutom mysa med världens bästa kille ett par timmar igår, som vanligt lika energigivande! 
Ja, vi var dock lite trötta emellanåt 😉
Han har verkligen blivit så himla stor nu, "pratar" och har sig hela tiden. På fredag blir han fyra månader, tiden går alldeles för fort! Fasters guldklimp! ❤️ 

Ja, det var en liten uppdatering. Nu ska jag släcka lampan och förhoppningvis vakna frisk imorgon efter många timmars sömn! ✊ 
Godnatt! 

RSS 2.0